Created During Corona - The Post-Pandemic Art Expo. Doe je mee?

Sidney Vollmer
3 min readMar 23, 2020

Beste creatieveling,

Schuifelend zijn we samen een griezelig, verstillend, surrealistisch tijdsgewricht binnengestapt.

Gelukkig ervaren de meeste van ons regelmatig ook hoopgevende momenten. Op straat — en op gepaste afstand — lijken vreemden bijvoorbeeld meer open te staan voor onderling gekeuvel, of een vriendelijke lach. We kijken met een frisse blik.

Aan die positieve stroom wil ik graag iets bijdragen. Voor nu, als cruciale stip op de horizon. Maar vooral ook voor straks, als we weer met zijn allen in beweging komen.

Want die tijd gaat gewoon weer komen.

Tot die tijd weet ik als freelancer niet waar ik aan toe ben en wanneer ik weer werk zal hebben. Een rotgevoel. Schrale troost: ik ben niet de enige. En dan ben ik dus ook vást niet de enige die nu meer tijd heeft voor eigen projecten. Daarom nodig ik je bijzonder graag uit voor:

Created During Corona — The Post-Pandemic Art Expo

Locatie: Chateau.Amsterdam
Datum: Zodra het weer kan. Info volgt.

Ben jij freelance creatief, art director, schilder, beeldend kunstenaar, schrijver, grafisch vormgever, fotograaf? Maak in deze luwte een kunstwerk. Iets dat een reflectie is op hoe je deze unieke tijd beleeft. Angstaanjagend of hoopgevend werk. Krachtig, of fragiel. Groot of klein. Grappig of cynisch. Maak werk, dat je moet maken. Maak werk, omdat je het kunt maken.

Alleen, maar samen werken we zo aan een expositie met nieuw werk, ontsproten aan onze creatieve breinen in tijden van collectieve tegenslag. Want als er ooit een tijd is waarin kunst hard nodig is, is het nu wel.

En niet alleen nu. Want straks kunnen we allemaal wel een (financieel) steuntje in de rug gebruiken. Tijdens de expo “Created During Corona” gaan we onze quarantaine kunst namelijk verkopen. En we zullen elkaar ondertussen weer ontmoeten, netwerken. Flirten. En nét een glas te veel drinken.

Doe je mee? Mail dan voor 31 maart je site/portfolio, je telefoonnummer en wat je gaat maken. (Schrijvers kunnen zowel hangend werk exposeren, als schrijfwerk in kleine oplage verkopen.)

Toch niets voor jou? Deel deze blogpost dan graag met creatieve freelancers in je netwerk die je bewondert.

Zelf zal ik een serie kunstwerken verkopen die ik nu maak samen met mijn dochter (22 maanden). Illustraties, voorzien van handgeschreven dagboekfragmenten:

Editie #1. “186,100 Cases — 17 maart 2020”. 200 grams Hobbypapier, Stabilo viltstift, 160 grams Ivory Conqueror papier, vulpeninkt, lakzegel.

Meer info? Mail me of stuur een berichtje op Twitter. Hopelijk tot binnenkort.

Hou de geest soepel. Lees boeken. En maak mooie dingen.

Sidney John Vollmer.

ps. Wil je iets doneren om deze expositie mogelijk te maken? Heel graag. Mail me, dan stuur ik je mijn bankgegevens. Bitcoindonaties zijn ook welkom op: 1GL5Z5ZK1bLWF7pnjjmYh9fhkJzcdKX8jf

--

--

Sidney Vollmer

Hybrid planner/creative. Focused on connecting creativity and climate. Currently rewriting book #4 Hodl’er. Portfolio at sidneyvollmer.com